Eerste paar dagen Madrid - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Petra - WaarBenJij.nu Eerste paar dagen Madrid - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Petra - WaarBenJij.nu

Eerste paar dagen Madrid

Door: PetraInSpanje

Blijf op de hoogte en volg Petra

05 April 2012 | Spanje, Madrid

Halloo iedereen, wat ontzettend leuk al jullie reacties! dat doet me goed ;)
nou me eerste paar daagjes Madrid zitten er alweer op, wat gaat de tijd toch snel. Ik heb nog niet veel van de stad gezien aangezien het weer niet echt mee zit, heel veel regen. Dus wat doe je als het regent : shoppen! yeaahhh dat kun je hier namelijk super goed, en het is helemaal niet zo duur.
Het is me wel opgevallen dat de spanjaarden lang niet zo aardig zijn als iedereen zegt. Dat is wel een beetje jammer. Als je bijvoorbeeld op straat loopt dan gaan ze echt niet even voor je aan de kant, nee het liefst lopen ze dwars over je heen. Maarja dat is gewoon even aanpassen en netjes voor hun aan de kant gaan. Maar dat ter zijde. Afgelopen maandag had ik me eerste echte schooldag. Van 9 tot 1 smiddags. Dat gaat gelukkig wel goed. Alhoewel spaans echt geen makkelijke taal is. Er zitten 3 nederlandse meiden in de klas dus dat is erg gezellig, eindelijk iemand waar je lekker nederlands mee ken praten ipv dat gebrekkig spaans en engels! Alleen de meiden zitten aan de andere kant van de stad, daar ben ik 1 keer wezen eten en dat was erg gezellig. Deze meiden doen hier een stage, en hebbben nu geen school meer overdag maar s'avonds dus ik heb helaas geen les meer samen met hun. Maar de leuke leraar , Manuel, zei dat er aanstaande maandag nieuwe klasgenootjes komen, waaronder een Nederlandse! Mijn huisgenootjes zijn ook erg aardig. Ik deel het huis samen met 3 italiaanse, eentje uit engeland, en 2 duitse meisjes. Hun kunnen allemaal al een aardig woordje spaans, dus dat spreken ze ook met elkaar, af en toe snap ik er helemaal niets van maar gelukkig zijn ze zo aardig om het een beetje te vertalen. Soms is het wel een beetje irritant om met meerdere in een huis te wonen, aangezien er maar 1 wc, badkamer, en keuken is. Vanmorgen heb ik ander half uur moeten wachten voordat ik eindelijk even in de badkamer mijn tanden kon poetsen! Het is me ook opgevallen dat de oudere spanjaarden echt geen woord engels spreken, en dat maakt het wel erg lastig hoor af en toe aangezien ik nog geen spaans spreek. Laatst ging ik een broodje halen, en ik zei: sandwich cheese please... en die ober keek me aan alsof ik chinees sprak, maarja zo klonk het waarschijnlijk ook voor hem, dus toen liep ik even mee naar binnen om maar aan te wijzen wat ik bedoelde. Verder vul ik me dagen door wat dingen door te lezen wat ik op school geleerd heb, shoppen natuurlijk en af en toe wat filmpjes kijken. Vanmiddag wou ik naar Plaza Mayor, dat is een groot winkel centrum wat ik eruit begreep. Maar toerist als ik ben, raakte de weg kwijt! daar liep ik dan met me plattegrondje...Na lang zoeken en wel 600x die kaart te hebben bekeken had ik dan eindelijk weer de weg terug gevonden. Wat ken je dan blij zijn zeg! Ondertussen was het zonnetje gaan schijnen dus toen ben ik even lekker naar het plein (Sol) gegaan. Dat kun je wel een beetje vergelijken met de Dam in A'dam. Even lekker een middagje mensen kijken en genieten van de zon. Na een uurtje of 2 had ik dat ook allemaal wel gezien, dus ging ik terug naar me huissie om nog even op me balkonnetje me spaans door te nemen. Als ik op me balkon zit ( een heel klein inimini balkon wat je eigelijk geen balkon mag noemen ) dan kijk ik uit op een soort kruispunt, waar ook heel veel muzikanten zitten, ik hoor wel een 100x AveMaria op de viool, en continu mensen klappen en schreeuwen en noem het maar op. Dit plezierige geluid gaat ook de hele nacht door en dan ook nog eens heeeel veel politiesirenes. Heel fijn. In de stad zie je ook ontzettend veel bedelaars en zwervers. Vanmiddag zat ik even bij de fontein, en ze kwamen echt omstebeurt vragen of ik nog wat losgeld had. Maar zo gierig als elke hollander, had ik natuurlijk niets voor de arme bedelaar. Ik heb meer respect voor ze als ze iets deden om hun geld te verdienen, bijvoorbeeld muziek maken of een showtje neerzetten. Maar ik heb ook vernomen dat deze bedelaars, een van de rijkste mensen zijn. (of dat werkelijk waar is is natuurlijk nog maar de vraag) Aanstaande zaterdag ga ik met de 3 nederlandse meiden (Alysa, Kimberley en Roos) naar een discotheek met 7 verdiepingen! Elke verdieping heeft een andere muziekstijl, dus vast wel iets waar we ff los kennen gaan. Nou chicho's and chicka's ik stop er weer mee voor vandaag, en zal snel weer wat van me laten horen!
Dikke kus uit Madrid!

• 05 April 2012 - 20:11

Moeders:

meid nu nog een rooie roos in je haar en een stola om met castanjettes in je handen en je kan zo een dansje opvoeren bij jou op het plein wel schaaltje erbij he. whaaaaa.
    en ik wou dat ik je zag studderen met je kaart in je handen, em ik kan het me heeeeel goed voorstellen hoor dat je een vreugdedansje wou maken , dat je iets bekends zag. het is mij zo vaak overkomen .
    nou skat tot skype s maar weer he. pas goed op jezelf
    dikke zoen van xxxxxxxxxxxxxxxxxxxMOEDERS.

• 05 April 2012 - 23:08

Leonie:

Nou meid, klinkt heerlijk allemaal! Zo te zien ga jij je weg wel vinden daar ;-)
    Leuk om je op deze manier te volgen hoor.wat een andere wereld is t daar dan he?
    Nou, veel shop- terras- en leerplezier haha en ik wacht je volgende verhaal wel weer af.
    Xxx

• 06 April 2012 - 14:30

Ya Sis:

Hahaha loser! Zie je al helemaal voor me met je kaart hahaleuk dat je gaat stappen, ben benieuwd hoe dat daar is! Zal vast wel leuk zijn! Is het inmiddels al wat mooier weer? Hier is het lekker lente-weer! Nou ik wacht in spanning op je nieuwe verslag! Fijn (paas)weekend!xxxxxx

• 06 April 2012 - 14:40

Margreet En Peter:

Hoi hoi Peet,
    Jammer dat wij vorige week niet konden, maar hebben wel aan je gedacht.
    We hopen dat je lekker geniet en maak er wat van.
    Doei meissie. X van ons.

• 06 April 2012 - 19:51

Patrice:

Ola Petra, Tof dat je het zo gezellig hebt daar in Madrid, maar wat zal je in de rats hebben gezeten toen je de weg kwijt was!! Leuk voor je dat je een paar Nederlandse meiden hebt ontmoet. Ik wens je nog veel succes met de Spaaanse studie (hoorde van je vader en moeder dat het best wel moeilijk is) en stapse zaterdag. Adios Patricexx

• 09 April 2012 - 10:44

Je Allerliefste Oom.:

Lieve koningin 'Wilhelmina', wat ben ik blij dat ik lees dat je je een beetje vermaak in de wereld stad Madrid. Het zal heus niet allemaal makkelijk zijn of leuk maar ik denk dat je zoveel levenservaring op doe, dat je straks al je leeftijdsgenoten ver vooruit bent op dit niveau. De Spaanse taal is [weet ik uit ervaring] zeker niet makkelijk, ja wat woordjes als chica,casa, en amor dat snappen we bijna allemaal wel, maar om een beetje te klessebessen met wat mensen, dat is een heel ander verhaal en zeker met de snelheid waar mee ze praten. Als je de talenknobbel van je vader hebt dan komt het allemaal wel goed, want Gerardo was bij ons in de Spaanse klas een van de bollebozen. Wie kan er straks zeggen dat hij of zij te stappen is geweest in Madrid? dat is maar voor weinig mensen weg gelegd. Lieve Wilhelmina doe je best om er iets van te maken waarvan je kan zeggen, dit heb ik voor mekaar gekregen,ik en niemand anders lekker puh! de allerliefste groeten en de dikste kussen krijg je van ons. we skrijven. doei leverd.

• 10 April 2012 - 17:55

Maartje:

Peetje, maak heeeeel erg veel plezier want het is ZOO voorbij!!
    En goed je best doen op school, je hebt nog wat goed te maken;)!

Xx

• 11 April 2012 - 08:42

Jolanda En Yara:

Wij zitten te wachtenn op een nieuw verhaal!